MARIUS CIRNU: Cu o cariera muzicala respectata si un repertoriu muzical variat, Marius Cirnu si formatia vor avea grija ca evenimentul dumneavoastra sa fie cu adevarat o reusita.

Marius Cirnu

Realizator si coordonator programe muzicale pentru ocazii speciale

Despre noi
Cu o cariera muzicala respectata si un repertoriu muzical variat, Marius Cirnu si formatia vor avea grija ca evenimentul dumneavoastra sa fie cu adevarat o reusita. ... continua...
Galerie foto Marius Cirnu Timisoara
Galerie video Marius Cirnu Timisoara
Galerie audio Marius Cirnu Timisoara
Marius Cirnu Timisoara:Marius Cirnu, Realizator si coordonator programe muzicale pentru ocazii speciale

Cu o cariera muzicala respectata si un repertoriu muzical variat, Marius Cirnu si formatia vor avea grija ca evenimentul dumneavoastra sa fie cu adevarat o reusita.

IMPRESII DESPRE MARIUS CIRNU

Fiind nascut la mijlocul anilor '80, prima parte a copilariei mele, in clipa in care am descoperit folclorul romanesc, a fost marcata de existenta celebrului duet din acea vreme Petrica Moise-Nicoleta Voica, ce facea furori in randul iubitorilor de muzica nationala din Banat si nu numai. Dintre solistii instrumentisti ai acelor vremuri as putea enumera doar doi care mi-au ramas in minte: Sandu Florea si Nicu Anghel. La inceputul anilor '90 am descoperit un adevarat fenomen, iesit parca din minele de aur al melosului popular, nimeni altul decat inegalabilul Marius Cirnu, singurul care reuseste sa continue linia impusa cu atata maiestrie de regretatul Nicu Anghel. Stimate domnule Marius Cirnu, am apucat sa va ascult cantand la o nunta in Herculane in 1997, cand evoluati alaturi de Sorin Dumbrava si Deian Galetin, care alaturi de dumneavoastra constituiau una dintre cele mai perfecte combinatii muzicale existente in Banat de-a lungul timpului. Desi nu aveam decat 13 ani atunci, nu puteam sa nu remarc maiestria cu care manuiati clapele acestui instrument care v-a facut iubit de toata suflarea banateana!

Anii trec, nu pot ierta pe nimeni, valorile raman si dainuie, creatiile muzicale autentice sfideaza timpul. Acesti mesageri ai folclorului romanesc ne coloreaza sufletul si ne ajuta sa descoperim adevarul si frumosul. Ceea ce face Marius Cirnu nu e doar muzica, e o adevarata istorie a neamului romanesc, o istorie scrisa nu prin cuvinte, ci prin acele note trecute prin filtrul sufletului sau, care nuanteaza tabloul muzical autentic al Romaniei.

Ionut Dragan – PLUGOVA martie 2007

 

"Stimate domn,

Va multumim din suflet pentru tot!
Cuvintele sunt de prisos, dar nici nu mai e nevoie de ele pentru ca dumneavoastra stiti ca admiratia si respectul meu fata de dumneavoastra sunt imense.

Sunteti un artist desavarsit al carui talent nu poate sa fie decat un har divin. Fiecare sunet, fiecare melodie sunt emotionante si de fiecare data cand le aud le traiesc din suflet.

Nunta noastra nu ar fi fost asa cum am visat-o fara dumneavoastra!

Va multumesc pentru recitalul extraordinar, va multumesc pentru "Doina oilor", va multumesc pentru braul padurenesc, va multumesc pentru tangoul care ati considerat ca ni se potriveste, va multumesc pentru dedicatia minunata din cartea de onoare, va multumesc pentru toate sfaturile pe care mi le-ati dat in pregatirea nuntii, va multumesc pentru ca ne-ati fost aproape si ne-ati inteles, dar mai inainte de toate, va multumesc pentru ca existati!!!"

Mai multe impresii de la mirese si nuntasi gasiti pe site ul mariuscirnu.ro 

 

MARIUS CIRNU este un apreciat solist instrumentist banatean. Canta la clarinet, taragot, saxofon, fluier, ocarina, caval, este colaborator permanent al TVR Timisoara si al Orchestrei RadioTeleviziunii din Novisad, a inregistrat peste 70 de CD-uri si casete audio-video, cu majoritatea solistilor, vocali si instrumentisti, consacrati din Banat.

Marius Cirnu, nascut in 14 mai 1962, in Timisoara, din parinti neaosi banateni, originari din comuna Lighed, actualmente Padureni, judetul Timis, a inceput sa cante pentru prima data la varsta de 7 ani, la acordeon, luand lectii de muzica de la dirijorul renumitei fanfare din Padureni, Nicolae Mitiga.

Este absolvent al Universitatii de Vest din Timisoara, Facultatea de Muzica, sectia Interpretare instrumentala (Profesor de instrument), obtinand diploma de licenta in anul 1996. Intre anii 1988 si 1996 este angajat ca profesor la Scoala de Arta Populara din Timisoara, la catedra de instrumente de suflat: taragot, clarinet, saxofon, iar din 1997 este profesor titular la catedra de clarinet de la Colegiul National de Arta „ION VIDU” din Timisoara.

Incepand cu anii 1990 si pana in prezent participa la numeroase festivaluri internationale de folclor si efectueaza numeroase turnee artistice in Franta, Elvetia, Serbia, Germania si SUA, unde obtine multe succese ca solist instrumentist la clarinet, taragot, saxofon, fluier, ocarina si caval.

Colaborator permanent al TVR Timisoara si al Orchestrei RadioTeleviziunii din Novisad, inregistreaza peste 70 de CD-uri si casete audio-video, cu majoritatea solistilor consacrati din Banat.

In anul 2000 este inclus ca membru in Organizatia Internationala de Folclor, cu sediul la Viena, iar din anul 2002 devine membru al Academiei Internationale „CITTA DI ROMA” din Italia, care ii confera „Diploma Academica de Merit” in domeniul muzical.

Odata cu infiintarea Orchestrei radio din Timisoara, in anul 2003, este numit dirijorul acesteia, cu care incepe sa inregistreze folclor din Banat atat cu solisti vocali, cat si cu solisti instrumentisti, participand totodata la diferite spectacole de folclor.

Este, de asemenea, profesor asociat la Scoala de Nai „DOMIDE” din Elvetia, unde preda instrumente populare (taragot, fluier).

Din septembrie 2004 este numit director adjunct la Colegiul National de Arta „ION VIDU” din Timisoara, unde din aceeasi dragoste pentru folclorul banatean si nu numai, infiinteaza iîmpreuna cu alti colegi taraful de elevi al scolii.

Doctor in muzica, doctorat obtinut in anul 2006, la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, cu calificativul Magna Cum Laudae, avand ca si conducator de lucrare pe prof. univ. dr. Gheorghe Opre.

Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa contactati Marius Cirnu.

© 2000-2020 web design & optimizare pagina web by ProSD.com        .

 


Agentii organizari evenimente Timis | Locatii evenimente Timis | Catering Timis | Produse de cofetarie Timis | Florarii Timis | Bijuterii si accesorii Timis | Rochii de mireasa si tinute de gala Timis | Saloane de infrumusetare Timis | Muzica foto/video Timis | Servicii diverse Timis | Contact | Inscrie-te | Termeni si conditii

Copyright © 2000-2020 [ProSD.com & GhidulNuntii.com]. All rights reserved. Toate drepturile rezervate.
Continutul acestui site este protejat de legile dreptului de autor din Romania, EU, SUA si international . Reproducerea partiala sau totala a continutului acestui site este strict interzisa fara aprobarea scrisa a ProSD.com srl
Revised: February 19, 2020

Ghidul Nuntii Home Page